Program

bilde.jpg

 

Frikar: Skaut - UTSATT
Last ned som iCal-fil

Dato: Tirsdag 31 mars 2020
Tid: Kl. 19:00

Pris: 250
Sted: Parken kulturhus

Kjære publikum,

På bakgrunn av covid-19 og regjeringens forbud mot kulturrarrangementer, er foestillingen utsatt

Det jobbes med å finne ny dato, og alle vil få informasjon straks dette er klart.

Over halvparten av vårsesongens program er berørt av situasjonen, så det er svært mye som er uavklart, og det vil være begrenset hvor mye vi klarer å svare på av enkeltspørsmål den nærmeste tiden.

Vi beklager det inntrufne.

 

Kva kan ei kvinne vera? Er det noko i dag ho ikkje kan eller bør vera? 

Finst det noko kvinneleg og mandig i dansen, og kva skjer med kjønnsrollene i den norske folkedansen når kvinna i 2020 får spela begge roller og ta dei heftigaste “karstykka”?

I SKAUT fokuserer koreograf Hallgrim Hansegård og fem medskapande dansarar på tematikken rundt tildekking, avdekking og kontroll av kropp. Kvinnene både strammar og sler ut håret gjennom bunden samtidsdans og fri folkedans. 

I Norge har skautet blitt brukt til å både kontrollere og søkje fridom. Kan norske kleds- og bevegelsestradisjonar gje nytt perspektiv til dagens bruk av hijab?

FRIKAR er eit dansekompani stifta av Hallgrim Hansegård i 2006 som held til i Valdres. Kompaniet kombinerer samtidsdans med gamle norske tradisjonar og er det leiande dansekompaniet i sin sjanger for dette. Sidan oppstarten har kompaniet turnert i 32 land og har motteke mange gode kritikkar i både nasjonale og internasjonale tidsskrift.

Koreograf: Hallgrim Hansegård

Komponist: Erlend Apneseth Trio

Dramaturg: Celestine Hennermann

Kostymedesign: Inger Stinnerbom 

Lysdesign: Gard Gitlestad

Medskapande dansarar: Anita Vika Langødegård, Sara Enger Larsen, Sigyn Åsa Sætereng, Nora Svenning, Ornilia Percia Ubisse. 

Framsyninga er samprodusert med Beaivvas Samiske Nasjonalteater og Bærum kulturhus. Ho er støtta av Kulturrådet, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk Tipping, Eckbos Legat, Oppland/Innlandet fylkeskommune, Valdres Natur- og Kulturpark.  

Forestillingen vises i samarbeid med Dansenett Norge.

 

Gavekort

Gi bort kulturopplevelser! Kjøp et eGavekort - det kan brukes til alle våre forestillinger.

Gavekortet skrives ut med en strekkode som scannes når kortet benyttes, og har en pinkode til bruk ved kjøp av ebillett.

Nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og vær først til å få med deg nyheter og kommende arrangementer.
Ålesund kommune

Billettkjøp